Saradnja sa Francuskom u obuci budućih javnih beležnika

Bez autora
Apr 26 2014

Pomoćnik ministra pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije Ljiljana Blagojević otvorila je danas novu radionicu, odnosno obuku za buduće javne beležnike, koji će u Srbiji početi sa radom od 1. septembra.U saopštenju Ministarstva pravde i državne uprave navodi se da je radionica održana u saradnji sa francuskom Fondacijom za kontinentalno pravo i Visokim savetom javnih beležnika Francuske. Na drugoj po redu obuci, koju je Ministarstvo organizovalo u saradnji sa pomenutim institucijama, eksperti iz Francuske će buduće srpske notare upoznati sa ulogom javnog beležnika u prometu nekretnina.

Saradnja sa Francuskom u obuci budućih javnih beležnikaPomoćnik ministra pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije Ljiljana Blagojević otvorila je danas novu radionicu, odnosno obuku za buduće javne beležnike, koji će u Srbiji početi sa radom od 1. septembra.

U saopštenju Ministarstva pravde i državne uprave navodi se da je radionica održana u saradnji sa francuskom Fondacijom za kontinentalno pravo i Visokim savetom javnih beležnika Francuske.

Na drugoj po redu obuci, koju je Ministarstvo organizovalo u saradnji sa pomenutim institucijama, eksperti iz Francuske će buduće srpske notare upoznati sa ulogom javnog beležnika u prometu nekretnina.

Na skupu će biti reči i o formalnostima koje prethode potpisivanju kupoprodajnog ugovora, sačinjavanju predugovora i kupoprodajnog ugovora, kao i o neophodnim radnjama nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Takođe, prisutni će imati priliku da se upoznaju i sa primerima iz prakse evropskih zemalja koji se odnose na promet nekretnina.

Radionici, koja se održava u Klubu poslanika, prisustvovao je i predstavnik francuske Fondacije za kontinetalno pravo koji je nadležan za saradnju sa Srbijom Stefan Zečević, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik